EttVanligtLiv

Två dagar till BF!

Av EVL - 2021-11-15 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons värme för att kunna sova till morgonen.


Bullen ligger som vanligt superhögt upp i magen. En rumpa trycker något så ofantligt mycket under mina revben och det gör ont och är svårt att andas. Det trycker också bakåt högt upp på ryggen. Jag tar sats för att i fyra steg vända på storkroppen och lägga gravidkudden (A-Vs stora gamla leksakshaj) mellan mig och två höga kuddar så att jag hamnar på min vänstersida istället. Jag kilar in min högerhand mellan Bullens rumpa och mitt revben och tvingar ner hen lite i magen. Det lättar trycket för stunden men snart vaknar jag igen av att det gör ont. Så pågår det tills vår klocka ringer och det är dags att kliva upp. Det är måndag idag och barnen ska till skolan. De sitter som små zombies i soffan med ruffsigt hår och jag ligger bredvid och påminner om att äta upp mackan ca 500 gånger "annars hinner ni inte med nån frukost innan vi åker". Jag äter en macka och försöker hitta en ställning i soffan där det inte gör ont i revbenen. Det går inte.


A-V som tycker det är jättejobbigt att kanske komma för sent frågar flera gånger om hennes schema under dagen. Vi kommer på tillsammans att det är gympa idag och jag får lufsa bort för att försöka hitta några kläder till henne. Elvis spiller ut mjölk från flingorna på mattan i tv-rummet och sprayflaskan med rengöringsmedel får åka fram. Jag har mina vanliga gravidkläder på mig. Har inte orkat köpa en massa olika denna gång. Det går ändå så himla fort. 40 veckor på ca 20! Ett par noppiga mjukisbyxor som sitter dåligt i rumpan och en svart tajt tröja som fått töjas ut samtidigt som magen växt. Det får räcka. Jo, ett par mammajeans med extra stretch har jag också men de är reserverade till när jag måste till kontoret eller som idag då det är utvecklingssamtal för A-V på eftermiddagen.


När jag fått iväg barnen till skolan åker jag hem till datorn och startar upp ett morgonmöte med gruppen. Hela tiden får jag korrigera hur jag sitter för det trycker på högt upp bak i ryggen och mot revbenen. Det blir svårt att andas ibland och jag blir lite snurrig. När mötet är slut lägger jag mig i soffan och trycker tillbaka den lilla rumpan. Jag känner hur Bullen vaknar och ger mig de där första morgonkickarna. Jag säger god morgon och smeker utanpå det lilla knät eller foten. Jag undrar om du där inne tycker om att jag gosar på dig utanpå magen eller om du tycker att det är irriterande. Undrar hur du är. Fattar inte att jag snart ska få veta. Allt är så overkligt.


Vi satte igång med en badrumsrenovering innan sommaren som skulle varit färdigt för länge sedan. Istället får vi spendera veckorna med att jaga hantverkare som smiter undan. Hade allt gått som planerat hade vi kunnat bada tillsammans Bullen och jag men nu står badkaret i ett stort paket i hallen. Tillsammans med all annan inredning. Skötbort och vagn och babyskydd har fått stå i matrummet sen flera månader tillbaka. Idag skulle de komma och kakla men det verkar inte som om de håller det de lovat idag heller. E är orolig för hans 10 dagar tillsammans med oss. Att de inte ska få bli sådär fridfulla och mysiga som vi vill och föreställer oss.


Jag varvar datorstolen med att ligga i soffan. Mår illa av smaken i munnen. Saliven liksom. Det och värmekänsligheten i pannan är det gravidsymptom som bestått genom alla veckor. Jag roterar flera gånger i soffan men hittar ingen skön ställning. Varje gång jag ställer mig upp för att gå hugger det till i bäckenet och det känns som små knivar som skär neråt mot underlivet. Jag vet att det känns så när bäbisen fixerar sig men nu är det tydligt att det finns mycket plats där inne åt Bullen och hen åker liksom lite upp och ner som den vill. Jag känner kickar både neråt och uppåt samtidigt. Ibland kickar hen åt sidorna så att magen blir bred istället. Då kan jag liksom klämma tillbaka den till vanlig storlek igen. 


Huden längst upp på magen är så spänt att det känns som små små stick och hugg när jag drar handen där Jag lokaliserar den lilla rumpan med ena handflatan och trycker till lite. Får en kick av en fot eller ett knä under min andra hand. Det är så mysigt med vår lilla konversation. Jag kommer verkligen att sakna att ha Bullen med mig hela tiden. Fastän det gör så ont och att kvällarna oftast består av mycket sammandragningar och lite mensvärkskänsla så vill jag inte att det ska dra igång. Speciellt inte om det är sista gången jag får uppleva detta. 


 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Skapa flashcards